NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ

 Καλημέρα, Καλησπέρα σας. Τα τελευταία χρονια βλέπουμε , ότι έχουν γίνει αρκετά θετικά βήματα από τον ΟΚΑΝΑ, ξενώνας, κέντρο ημέρας, ΧΕΧ, κ.α. και μπράβο τους.

Με τις Μ.Ο.Θ.Ε τις μονάδες υποκατάστασης, για οσους δεν καταλαβαίνουν, τι σημαίνει Μ.Ο.Θ.Ε τι ακριβως εχει γίνει, και ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη.

Το πρόβλημα ξεκίνησε, στην μεταcovid εποχή! Εστάλη τότε τέλη Μάιου η αρχες Ιουνίου του 2021, μια εγκυγκλιος σχετικά με τα take home. Ενώ στην αρχή, προκλήθηκε αναστάτωση μεταξύ των ωφελουμενων , έγινε τότε συνάντηση του Δικτύου ομότιμων χρηστών, και του προέδρου του ΟΚΑΝΑ παρουσία και του αντιπρόεδρου του ΟΚΑΝΑ.

Εκεί ειπώθηκε ότι προφανώς έχει γίνει "παρανόηση" κι ότι όσοι λάμβαναν take home, από προ covid εποχή, δεν αλλάζει κάτι ως προς τον αριθμό των take home τούς.. Κι όντως φάνηκε να ηρεμεί η κατάσταση.

Μετά από αυτό, έναν χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2022 φαίνεται να σκάει μία νέα εγκύκλιος, που για κάποιο λόγο δεν "πήγε" σε όλες τις μονάδες;


Εκεί ενημερώθηκα, όπως και οι υπόλοιποι, ότι έχει έρθει νέα εγκύκλιος, που περιόριζε τον αριθμό των take home, και να προσκομίσουν όσοι εργάζονται πάλι τις συμβάσεις τους. Εννοείτε ότι προσωπικά έστειλα όσα χαρτιά χρειάζονται. Και τα take home μειώθηκαν βάσει της εγκυκλίου που ποτέ δεν είδαμε, ένα χαρτί είδαμε στην πόρτα κολλημένο με μία διάταξη τοτ2017.

Έχει περάσει καιρός από τότε, το αν η μείωση των take home μου δημιούργησε πρόβλημα; Ναι και μεγάλο μάλιστα, όταν αναγκάζομαι να αλλάζω όλο το πρόγραμμα μου από την αρχή.

Σε όσες ερωτήσεις έκανα, δεν έλαβα ποτέ μου σαφή απάντηση, στο ποιός έχει στείλει αυτή την νέα περιβόητη εγκύκλιο. Ειλικρινά αυτό που έχουμε σκεφτεί όλοι μας, είναι το ότι η ΜΟΘΕ Γουδί, που την θεωρώ υπόδειγμα μονάδας, έχει "μπει" στο μάτι; Δεν ξέρω από ποιους και για ποιο λόγο

.. Όπως και άλλες μονάδες στην επαρχία και στη βόρεια Ελλάδα.


Μιλάμε για σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο ΟΚΑΝΑ στη μείωση, από την άλλη όμως γυρνάει πίσω τις μονάδες 20 χρόνια. Ειλικρινά θα ήθελα να έβγαινε κάποιος από την διοίκηση, να μας πει τι ισχύει εντέλει, και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη στο αν χάσει κάποιος τη δουλειά του, όταν τα ωράρια είναι 09:00-14:30, όλοι καταλαβαίνουμε ότι έμμεσα αποκλείεται από την αγορά εργασίας, μεγάλος αριθμός που πραγματικά θέλει να δουλέψει.

Θα πρέπει επιτέλους να δούμε σοβαρά το θέμα της συνταγογράφησης και να υπάρξει η ανάλογη τροπολογία που θα διευκολύνει την συνταγογράφηση.

Καλές οι πρακτικές της Ευρώπης, θα πρέπει όμως να εφαρμοστούν και για τις μονάδες υποκατάστασης.

Βαζω ένα σχόλιο, από μέλος που πήγε στο εξωτερικο.
Εδώ και κάποιους μήνες,η κατάσταση τα έφερε έτσι, ώστε να μείνω στο εξωτερικό και να βρίσκομαι σε μονάδα μεθαδόνης του Βελγίου. Λοιπόν, συγκρίνοντας τις δικές μας μονάδες με αυτήν, έχω πάθει πλάκα. Η διαφορά τεράστια.,. Οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι, ακούνε τί έχεις να τους πεις, για ποιον λόγο το ζητάς και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σου δώσουν λύση. Κι αυτό μετά από δύο -τρεις φορές που με είδαν και μίλησαν μαζί μου. 


8 σχόλια:

  1. Μετά το καλοκαίρι του 2022 μας άλλαξαν τα παμτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι κ καλύτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Γιάννη, κάπου διάβασα, σχετικά πρόσφατα, οτι ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, χωρίς να αναφέρει το άρθρο τι ακριβώς εννοεί. Η συνταγογράφηση θα βοηθούσε όλους όσους δουλεύουμε
    Προσωπικά δε πιστεύω πως συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο και τώρα που το σκέφτομαι..
    ανησυχώ μήπως ιδιωτικοποιηθεί κάποια στιγμή..
    Ξέρω γω τώρα..
    Μπορεί να τους "κοστίζουμε" πολλά, όχι μόνο εμείς..
    Γενικά ο λαός

    Καλή Συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ο οργανισμός χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 20εκαυομυρια τα 2 τελευταία χρόνια ! Χρήματα της Ευρώπης που έγιναν προσλήψεις υμέτερων !

      Διαγραφή
    2. Να γίνει ιδιωτικοποιείση, το βλέπω δύσκολο( οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν θα το αφήσουν) συνταγογραφηση, για το χάπι είναι ήδη εύκολο. Για την μεθαδονη χρειάζεται, νομοθετική παρέμβαση. Για οσους δεν γνωρίζουν, η βουπρενορφινη είναι στον πίνακα Δ. Αντίθετα την μεθαδονη ο νομοθέτης, την είχε/ει κατατάξει στην κατηγορία ναρκωτικά.

      Διαγραφή
  4. συνταγογραφηση; τι λες καλε που θ'αφησουν να επωφεληθουν ιδιωτες γιατροι(η ακομη κ του ΕΣΥ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ΟΚΑΝΑ δεν υπαρχει για να λυνει προβληματα, μου φαινεται, αλλα για να γεννα εκ νεκυ αλλα! με 20 εκατομμύρια (αν ισχυει αυτο) θα επρεπε τα παντα να δουλευουν ρολοι κ ολοι να ειναι ευχαριστημενοι!
    αλλα... ΔΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εκ νεου... 😊 τηλεφωνο... στραβομαρα.. ολα μαζι! 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή