NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Ο ΟΚΑΝΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

 Καλήμερα, Καλησπέρα σας. Την τελευταία βδομάδα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανής απόφασης του ΟΚΑΝΑ, που έχει παρθεί από τη διοίκηση του. Βάζει λουκέτο σε 7 μονάδες του, κλείνει την καλύτερη μονάδα πρότυπο στο στρατόπεδο βαρύτης Γουδί. Το άρθρο σε καμία περίπτωση δεν είναι για  να κάνει επίθεση στον Αθανάσιο Θεοχάρης, πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ. Είναι κατά της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ που έλαβε τις αποφάσεις χωρίς να ρωτήσει κανέναν από όσους εμπλέκονται άμεσα.


Ως πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ όμως  γνωρίζει ότι όλο το βάρος και η ευθύνη πέφτει επάνω του, ως τελικός αποδέκτης των αποφάσεων. Δεν έχει βγει ο ίδιος όμως  να απαντήσει σε μέλη μονάδων, εργαζομένων των μονάδων, δημοσιογράφων κ.ο.κ  

Ας δούμε πως ξεκίνησε όλο αυτό, και που έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα. 

ΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ"
Ιουλίου 21, 2023
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
Εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι βρίσκονται στον αέρα!
Απαιτούμε την άμεση πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ΜΑΣ!
Ο ΟΚΑΝΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός!
Το απαράδεκτο και αιφνιδιαστικό κλείσιμο μονάδων του ΟΚΑΝΑ (ΜΟΘΕ Γουδή, ΜΟΘΕ Γ.Ν Νίκαιας, ΜΟΘΕ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ΜΟΘΕ «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ» , ΜΟΘΕ «ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», ΜΟΘΕ ΓΝΘ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΜΟΘΕ Νοσ. Ειδικών παθήσεων) που εντάσσεται στη μεθοδική απαξίωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού με γνώμονα τη λογική κόστους - οφέλους χρειάζεται να μας βρει όλους απέναντι!
Το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά η καλύτερη μαριονέτα της Διοίκησης! Χωρίς καμία συλλογική διαδικασία απλά μας μετέφερε τελεσίδικα με μία ανακοίνωση τη συμφωνία του με απόφαση της Διοίκησης, στην οποία δεν αναφέρει καν τα σοβαρά εργασιακά θέματα που προκύπτουν, ενώ δια στόματος του Προέδρου ακούσαμε και το ανεκδιήγητο «δεν είναι απαραίτητη η Συνέλευση, άλλωστε δε μπορεί να γίνει τίποτα»... Άξιος ο μισθός τους!

Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών .Ψυχοδ/κων Ουσιών


Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών - ΟΚΑΝΑ κλεινει την καλύτερη και βραβευμένη από τους ωφελούμενους μονάδα μεθαδόνης στο ΓΟΥΔΙ
ΤΙ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΠΙΟΕΙΔΩΝ (ΜΕΘΑΔΟΝΗΣ)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ !
Αναστάτωση ασθενών: Το ξαφνικό κλείσιμο μιας μονάδας προκαλει σημαντική αναστάτωση στους ασθενείς που βασίστηκαν στις υπηρεσίες της. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστοχία της θεραπείας, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τα άτομα που παλευουν με τον εθισμό στα οπιοειδή.
Ποιότητα Φροντίδας: Εάν η μοναδα είχε υψηλή αποδοχη από τους εξυπηρετουμενους της, υποδηλώνει ότι παρείχε υψηλό επίπεδο φροντίδας. Οι άλλες κλινικές ενδέχεται να μην είναι σε θέση να παρέχουν την ίδια ποιότητα φροντίδας, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία ανάρρωσης των ασθενών.
Σχέση ασθενή-παρόχου: Η σχέση μεταξύ ενός ασθενούς και του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης είναι καθοριστική στη διαδικασία θεραπείας. Το ξαφνικό κλείσιμο της κλινικής θα μπορούσε να διακόψει αυτές τις σχέσεις, προκαλώντας στενοχώρια και δυνητικά επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
Έλλειψη διαφάνειας: Το απροειδοποίητο κλείσιμο της κλινικής θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έλλειψη διαφάνειας από το σύστημα υγείας. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσπιστία μεταξύ των ασθενών και της ευρύτερης κοινότητας, η οποία θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις.
Ανεπαρκείς εναλλακτικές λύσεις: Εάν οι άλλες κλινικές δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως η κλειστή κλινική, θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν είναι εξοπλισμένες για να χειριστούν τις συγκεκριμένες ανάγκες των ασθενών. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπαρκή θεραπεία και δυνητικά να βλάψει τους ασθενείς.
Αυξημένη επιβάρυνση σε άλλες κλινικές: Η ξαφνική εισροή ασθενών σε άλλες κλινικές θα μπορούσε να κατακλύσει τους πόρους και το προσωπικό τους, οδηγώντας σε μείωση της ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης.
Δυνατότητα υποτροπής: Οι διαταραχές στην ΟΑΤ μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο υποτροπής για άτομα με διαταραχή χρήσης οπιοειδών. Ως εκ τούτου, το κλείσιμο της κλινικής θα μπορούσε να έχει σοβαρές, ακόμη και απειλητικές για τη ζωή, συνέπειες.
Επειδη είμαστε σίγουροι ότι το διοικητικό δεν σκέφτηκε τίποτα από αυτά του τα θυμίζουμε !

Βαφτίζει το ψάρι κρέας ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθ. Θεοχάρης. Απαντώντας στο αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ ότι αιφνιδιαστικά βάζει λουκέτο σε 7 μονάδες του οργανισμού, εξέδωσε ανακοίνωση παρουσιάζοντας – λέει – “σχέδιο ανασυγκρότησης με απώτερο στόχο την κάλυψη αναγκών αντιμετώπισης της εξάρτησης από νέες ουσίες, αλλά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας”!
Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς: Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι ωφελούμενοι για αυτό το τόσο καλό σχέδιο για αυτούς; Γιατί ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ δεν ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης για αυτό το τόσο καλό σχέδιο; Και αντ’ αυτών, όλως τυχαίως επέλεξε να κλείσει 7 μονάδες από τα μέσα Αυγούστου, δηλαδή, μέσα στα μπάνια του λαού, ώστε να μην το πάρουμε χαμπάρι;
Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Θεοχάρης ωραιοποιεί καταστάσεις για τις οποίες έχει πλήρη άγνοια. Ανάμεσα στα άλλα επικαλείται ότι “ανάλογο σχέδιο υλοποιήθηκε και στο παρελθόν τόσο το 2009, όσο και το 2011 με τη μετεγκατάσταση μεγάλων μονάδων, σε διάστημα λίγων ημερών, χωρίς να παρατηρηθεί η διατάραξη της θεραπευτικής πορείας των ωφελουμένων”.
Ουδέν ψευδέστερον. Το 2011, οι φάκελοι των χρηστών βρέθηκαν στα σκουπίδια και γέμισε όλη η Καποδιστριου φακέλους με φωτογραφίες των ωφελούμενων. Οι φάκελοι έγιναν φειγ βολάν στα χέρια των αστέγων. Τόσο ομαλά έγιναν όλα τότε…
Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Θεοχάρης κρύβει την αλήθεια. Για το κλείσιμο της καλύτερης μονάδας, που εδρεύει στου Γουδή, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ λέει απλώς ότι “ο ΟΚΑΝΑ δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να κάνει χρήση του χώρου και των εγκαταστάσεων του εν λόγω στρατοπέδου”.
Κρύβει την αλήθεια ότι ο Στρατός ζήτησε χρήματα, τα οποία αρνήθηκε να καταβάλει ο κ. Θεοχάρης… Και τώρα 400 χρήστες θα αναγκαστούν να βρουν θέση σε άλλες μονάδες, που ήδη επικρατεί χάος με ελλείψεις προσωπικού και ακατάλληλες υποδομές. Θυμίζω ότι οι άλλες μονάδες πρακτικά στεγάζονται σε λυόμενα!
Η ουσία είναι άλλη: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι ενήμεροι και συμφωνούν με τις κινήσεις και αποφάσεις του κ. Θεοχάρη;
Δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση. Σύντομα θα έχει και ιστορική αξία. Όπως όλα δείχνουν θα είναι το κύκνειο άσμα της νυν διοίκησης του οργανισμού… https://virus.com.gr/okana-vaftizei-to-psari-kreas-gia-to-kleisimo-ton-monadon/

Ένα δελτίο τύπου του οργανισμού που δεν υπάρχει καν στη σελίδα του. Η αναστάτωση που έχει προκληθεί στα μέλη, είναι αδύνατον να κατανοηθεί από τη διοίκηση.

Ένα από τα πολλά σχόλια μελών, που ξεχώρισα και δείχνει το πραγματικό πρόβλημα : H ψυχή δεν έχει κουμπί να την πατήσεις να γίνει καλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου