NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

O OKANA ΕΠΙΣΤΕΦΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ?

 Καλημέρα , Καλησπέρα σας. Μετα λύπης ομολογώ πληροφορήθηκα ότι  εσταλει εσωτερική εγκυγκλιος προς τις Θ.Μ.Φ.Α.Ε  μεθαδονης (αν είχε σταλεί και για βουπρενορφινης ενημερώστε με ) σύμφωνα με αυτή την οδηγία που την επιβεβαίωσα κόλας, αναφέρει ότι οσοι θεραπεουμένοι παίρνουν take-home θα πρέπει να προσέρχονται πλέον δυο φορες την εβδομάδα στην μονάδα τους. 

Από ότι φαίνεται θα υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις στο να υλοποιηθεί η νεα οδηγία. Το θέμα όμως που ανακύπτει είναι πιο σοβαρο. Με αυτήν της την κίνηση η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δείχνει ότι αντί να προσανατολίζεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα, κανει επιστροφή 360 μοιρών επιστέφοντας παλι πισω στο παρέλθον.

Ολο αυτό φαίνεται ότι γίνεται λόγω των λεγάμενων stay(take) home που δοθήκαν την περίοδο των δυο παρατεταμένων lockdown. Την ιδια δηλαδή περίοδο που άνοιξε ο ξενώνας αστέγων χρηστών Ιονις, εκεί δηλαδή που φάνηκε ότι προχωράμε επιτέλους μπροστά, περιμένουμε και τους χώρους εποπτευομένης χρήσης κι εκεί ακριβως έρχεται η συγκεκριμένη οδηγία που δείχνει ότι η διοίκηση και το υπουργείο κάνουν ένα βήμα μπροστά 99 βήματα πισω. Κακα τα ψέματα όλοι γνωρίζουμε γιατί γίνεται αυτό! Η μάλλον ξαφνικά τώρα ανακάλυψε η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ότι γίνεται διακίνηση στην μαύρη αγορά υποκατάστατων. Πράγματι μια μειοψηφία τα take home τα διοχετεύει στην μαύρη αγορά.

Κι εδώ είναι που αντί να κανει σπασμωδικές κινήσεις η διοίκηση και το υπουργείο να καθίσουν να σκεφτούν ποιοι είναι οι λογοι που είμαστε σε αυτό το σημείο. Μήπως πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να μιλάμε για συνταγογραφηση υποκατάστατων ... σε οσες χωρίς εχει εφαρμοστεί τα ποσοστό μαύρης αγοράς αγγίζουν σχεδόν το 0%

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για μονάδες άμεσης πρόσβασης(πραγματικά άμεσης πρόσβασης). Όλα αυτά κανονικά  δεν θα έπρεπε να είναι ακόμη προς συζήτηση ,θα έπρεπε να έχουν ήδη  υλοποιηθεί χθες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση της βλάβης προκαλώντας βλάβη  σε έναν ήδη επιβαρυμμένο πληθυσμο. Με αυτές τις ενέργειες ενισχύεται περισσότερό η κουλτούρα της πιάτσας αντί να ενισχύεται η κοινωνικοποίηση των ωφελούμενων των προγραμμάτων, Δεν μπορουμε να για μείωση της βλάβης όταν  δεν υπάρχει πλέον επιλογή φαρμάκου, δεν μπορούμε να λεμέ στους ωφελούμενους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας  όταν με αυτές τις πρακτικές τους αποκλείεις,

Δεν μπορούμε να μιλάμε  για μείωση της βλάβης όταν δεν μπορούμε να βγάλουμε ένα επίδομα αξιοπρεπούς διαβίωσης σε ανθρώπους που δεν μπορούν πλέον να μπουν είτε  στην αγορά  εξαίσιας , είτε γιατί λόγω ψυχολογικών κι αλλων προβλημάτων αδυνατούν να επανενταχθούν. Αυτά κι αλλα πολλά συμπεριλαμβάνονται στην μείωση της βλάβης. Οι πρακτικές τιμωρίας μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν.

Αντί η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να ασχολείται με το αν μια μειοψηφία κανει μη ορθή  χρήση του φαρμάκου, έτσι κι αλλιώς το φάρμακο αυτό σε χρήστες καταλήγει. Θα επρεπε να δει με ποιον τρόπο που υπάρχει τρόπος να μηδενίσει την μαύρη αγορά.

UPTADE:Το Δίκτυο ομότιμων χρηστών νομιμά αναγνωρισμένο σωματείο, θα ζητήσει από τους υπευθύνους, να μας δώσουν την εγκυγκλιο και να μας ενημερώσουν που αποσκοπεί  αυτη τους η κίνηση.

4 σχόλια:

  1. τι πισωγυρισματα ειναι αυτα ? αντι να παμε μπροστα και να βοηθηθουμε μαλλον πρεπει να βρουμε τροπο να βοηθησουμε εμεις εσας γτ δεν πατε καθολου καλα ...ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σκασει και το παραμυθι με τα self test και στο χωρο μας οσονουπω (μη βαλουν και κριτηριο και το μpoλι..!!)....Εκςι παει η δουλεια μυριζομι και δε τους νοιαζει καμια μαυρη αγορα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από 21 χρόνια στο πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν ενδιαφέρεται για τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους. Τους νοιάζει μόνο να "χτίζουν" τις καριέρες τους με τις κάσες μας! Και ας μην ξεχνάμε ότι τα "ναρκωτικά" κάνουν καλό στην πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρολογουμε τώρα; πάλι πολιτικα πειράματα στο κεφάλι του κασσίδη; ΝΙΣΆΦΙ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή