NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΜΟΝΑΔΑ ΝΙΙΚΑΙΑΣ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ-?

Καλημέρα,Καλησπέρα σας. Το τελευταίο διάστημα,έχουμε γίνει μάρτυρες ενός <<πόλεμου>> που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ και των εργαζόμενων της μονάδας της Νίκαιας,και συνολικά των εργαζόμενων του ΟΚΑΝΑ για την αποφαση  της διοικησης να αναστειλει τη λειτουργια της μοναδας μεθαδονης,και στη θεση της να γινει να μεταφερθει καλυτερα μοναδα βουπρενορφινης..

Είχα κάνει κάποια σχόλια(ερωτησεις) στο blog των εργαζόμενων σχετικά με το κλείσιμο της μονάδας της Νίκαιας,εκεί λοιπον είχα λάβει κάποιες απαντήσεις από τον διευθυντή εφαρμογών προγραμμάτων Κο Κοκκωλη.

Είχα όμως και απαντήσεις από κοντά(όχι ιντερνετικα)κι από τους εργαζόμενους της μονάδας της Νίκαιας,διάμεσου της υπεύθυνης της μονάδας.


Στην συζήτηση που είχαμε λοιπον,μου εξήγησε,από την πλευρά των εργαζόμενων βεβαια,το τι έχει γίνει από το καλοκαίρι και ποιες ειναι οι μεταθέσεις που υποσχέθηκε η διοίκηση,σε κάθε εργαζόμενο της μονάδας,μου επισημάνθηκε δε το γεγονός ότι η διοίκηση ρίχνει λάσπη κι όχι οι εργαζόμενοι.

Έγινε μια πολύ μικρή συζήτηση μεταξύ εμου και της υπεύθυνης της μονάδας,όχι όμως σε όλα τα ζητήματα που ήθελα να θέσω,δεδομένου ότι ένα χτύπημα στην πόρτα της διέκοψε τον ειρμό της σκέψης μου,κι από την άλλη κατάλαβα ότι  δεν είχα το χρόνο να πω αυτά που ήθελα. Ελπίζω ότι τις επόμενες μέρες θα μπορέσω να μιλήσω πάλι μαζί της η και με οποιονδήποτε εργαζόμενο,ακόμα και με την διοίκηση.

Σαν μέλος του Δικτυου,και υπερασπιζομενος το δικαίωμα στη μείωση της βλάβης,περιμένω να ξανακάνω μια τέτοια συζήτηση,θέτοντας επί τάπητος όμως όλα τα θέματα που αφορούν τους θεραπευομενους των προγραμμάτων υποκαταστασης και να ζητήσουμε να υπάρξει επιτελούς μια πραγματική μείωση της βλάβης στην Ελλάδα.

Τα θέματα που ήθελα και θέλω να θέσω και θα το κάνω,αν και φαντάζομαι ότι θα διαβάσει αυτη μου την ανάρτηση.Η υπέρμετρη αυστηρότητα που διακατέχει ορισμένες μονάδες του ΟΚΑΝΑ,ανάμεσα τους και η μονάδα της Νίκαιας,δεν έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό θεραπευομενων στο να ζητούν να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες?

Θα θέσω την δική μου πικρία,(την εχω θέσει από εδώ μέσα πολλές φορές)το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου,όταν με ρώτησαν πως τα πέρασα η απάντηση μου ήταν σκατά, και δεν ειναι η πρώτη φορά που το έλεγα,και σε διακοπές μου έχει συμβεί και σε γιορτές κι εκτος από εμενα θα μπορούσα να θέσω πάρα πολλά παραδείγματα,γιατί έπρεπε αυτές τις τρεις μέρες να δώσω το παρόν στη μονάδα,τρεις μέρες....συνεχόμενες για το τετραήμερο take-home που παίρνω,που αν ήμουνα σε άλλη μονάδα θα πήγαινα το πολύ κάθε 15μερες.

Ε ναι ρε γαμώτο,εδώ ειναι που πρέπει επιτελούς να μάθουμε,υπαρχει μείωση της βλάβης? Δικαιούμαστε όσοι θέλουμε να παίρνουμε ένα υποκατάστατο που μας επιτρέπει να είμαστε λειτουργικοί και παραγωγικοί ως άνθρωποι?

Είναι πολλά τα ερωτήματα και τα προβλήματα που ταλανίζουν την υποτιθέμενη μείωση της βλάβης στη χωρα μας.Ειναι ώρα πλέον να καθίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε,πραγματικά για τη μείωση της βλάβης,κι αφού γίνει αυτό,τότε καλώς να δώσουμε τη στήριξη μας.

Ακομα και το θέμα της επανένταξης πραγματικής επανένταξης  αν κι εφόσον κάποιοι το επιθυμούν είμαστε μέσα,το στηρίζουμε,πρώτα όμως δείτε μας σαν ισότιμους συνομιλητές και τα κουβεντιαζουμε όλα. 

Θα κρατήσω το πιο θετικό της σύντομης αυτής συζήτησης που ειχα με την υπεύθυνη της μονάδας, που ήταν στο να υπαρχει και τρίτο υποκατάστατο,το LAAM.

2 σχόλια:

  1. Πως να διεθυνει ενα θεραπευτικο προγγραμμα που απο πολιτικης θεσης στεκεται απεναντι,ειναι με τα στεγνα,Δινει μονο... Εργατικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή