NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ -Οι Αρχές μας-
Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών
Είμαστε ένα Δίκτυο για τα δικαιώματα Χρηστών (πρώην και νυν) 'Ναρκωτικών' και Υποκαταστάτων.
Δεν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, όμως δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο, ανήκουμε στην EuroNPUD, το ευρωπαϊκό παρακλάδι της παγκόσμιας INPUD η οποία μας βοηθά και μας στηρίζει ως μέλη ενός παγκόσμιου Δικτύου μέσα από το οποίο επικοινωνούμε και αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας
Ιδανικά όσοι εργάζονται για την INPUD είναι ομότιμοι (peers) δηλαδή (πρώην/νυν) χρήστες. Αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης εκεί που ακόμα κι οι αστυνομίες συμβουλεύονται τους χρήστες και στο περιπολικό παρέχουν το αντίδοτο (Ναλοξόνη) ως φάρμακο Πρώτων Βοηθειών για να σώζουν ζωές. Στην Ελλάδα αυτό δε συμβαίνει με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και να χάνονται πολλές ζωές.
Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο κάποιου οργανισμού αλλά ένα Δίκτυο ανεξάρτητων ανθρώπων που μας ενώνει η έγνοια μας για τα τεράστια προβλήματα της κοινότητάς μας και οι κοινές μας αρχές.
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
Οι Αρχές μας
“Οι άνθρωποι που παίρνουν Ναρκωτικά δε χάνουν τα δικαιώματά τους” ΟΗΕ
Είμαστε χρήστες, πρώην και νυν, ναρκωτικών (i.e. παράνομων ουσιών και/ή των υποκαταστάτων τους).
Θεωρούμε τη λέξη 'ναρκωτικά' όρο αδόκιμο που έχει ισχύ μόνο ως νομικός όρος αφότου χρησιμοποιήθηκε όχι κυριολεκτικά μα για να εφευρεθεί ένας φανταστικός εχθρός και να επιβληθούν νόμοι που θα τον πολεμούσαν.
Ο αμερικάνικος νόμος 'Νarcotics Act' εισήγαγε στο πλατύ κοινό τη λέξη αυτή που ως τότε αναφερόταν σε ουσίες που ναρκώνουν αλλά από τότε με τα χρόνια προστέθηκαν άλλες ουσίες που καμιά σχέση δεν έχουν με νάρκωση (π.χ. Κάνναβη, Κοκαΐνη, Αμφεταμίνη, LSD κ.λ.) ενώ άλλες ουσίες που είναι δυνατόν να ναρκώσουν ή που βλάπτουν την υγεία ποτέ δε μπήκαν στη λίστα των απαγορευμένων (Κωδεΐνη, οινοπνευματώδη κ.α.).
Είμαστε κατά της ιεράρχησης των ουσιών αυτών σε σκληρές και μαλακές, βλαβερές ή αβλαβείς, επικίνδυνες ή ακίνδυνες. Βεβαίως η κατάχρηση κάποιας μπορεί να αποβεί μοιραία ενώ άλλης όχι, βεβαίως κάποιες ουσίες είναι πιο εύκολο να τις αποδεχθεί πιο πολύς κόσμος, όμως δεν ξεχνάμε ότι το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους τα επονομαζόμενα 'Ναρκωτικά' είναι η Απαγόρευση, γι αυτό και με αυτή την έννοια, υποστηρίζουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα όλων των χρηστών κάθε ουσίας απαγορευμένης ως 'ναρκωτικού'.
Επειδή τα δικαιώματα των Χρηστών είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κι αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται κατάφορα καθημερινά.
Τα 'Ναρκωτικά' δεν αποτελούν μάστιγα. Μάστιγα αποτελεί η φιλολογία μάστιγας που γεννά η Απαγόρευση. Επειδή η Απαγόρευση γεννά την παραβατικότητα. Συνέπεια της Απαγόρευσης είναι η μικροδιακίνηση (είτε για αλληλοβοήθεια είτε για μικροκέρδος) και η άνθιση μια Μαύρης Αγοράς που σπρώχνει το χρήστη σε επαφές με το μικροέγκλημα και ένα Περιθώριο με το οποίο δε θα σχετιζόταν.
Ανήκουμε σε μια μακριά παράδοση ανθρώπων που στιγματίστηκαν, κυνηγήθηκαν, καταδικάστηκαν για τις επιλογές τους, δηλαδή τη χρήση (ανάλωση) μιας ουσίας που εντελώς αντισυνταγματικά και καταχρηστικά νομοθετήθηκε παράνομη.
Θωρούμε ότι η μακρόχρονη απαγόρευση και η άγνοια μαζί με το στίγμα που συνεπάγονται έχει δημιουργήσει μια κάστα ανθρώπων παγιδευμένων μέσα σε ένα στερεότυπο. Σκοπεύουμε να αγωνιστούμε για την πάταξη αυτού του στερεότυπου και τη συμπαράσταση σε όσους πληρώνουν ακριβά την επιλογή τους, είτε θέλουν να σταματήσουν τη χρήση με τον τρόπο που εκείνοι κρίνουν κατάλληλο είτε θέλουν να συνεχίσουν.
Γνωρίζουμε ότι τα Υποκατάστατα σώζουν ζωές. Επειδή η θεραπεία πρέπει να προσαρμόζεται στον ασθενή, όχι ο ασθενής στη θεραπεία. Γι αυτό αγωνιζόμαστε για την ελεύθερη πρόσβαση σε διάφορες θεραπείες κατά τις ανάγκες και την επιθυμία του καθενός.
Είμαστε κατά των δια νόμου απαγορεύσεων κατανάλωσης ουσιών (Ναρκοαπαγόρευση-Ποτοαπαγόρευση) και υπέρ της Ελευθερίας και της Ενημέρωσης.
Αγωνιζόμαστε κατά του στίγματος και της αμάθειας, κατά της άγνοιας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των χρηστών.
Αγωνιζόμαστε κατά των άδικων νόμων και της καθημερινής καταπάτησής τους.
Από
Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών ψυχοδραστικων ουσιών για πρακτικές μείωσης της βλάβης.

6 σχόλια:

  1. χαιρομαι για το blog αυτό!!! Δεν ξέρω αν είναι νέο ή το παλιό..μάλλον το παλιό!!!Καιρό να μπώ...ΣΟΡΥ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ και στον "νέο" διαχειριστή" και τις τόσες χρήσιμες πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή