NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΧΡΗΣΤΕΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Ενα καλο προγραμμα στην Θεσσαλονικη απο τον ΟΚΑΝΑ για πρωην κι οχι μονο ανεργους χρηστες,πιστευω οτι θα ενδιαφερει το συλλογο σισυφος βορειου Ελλαδος.

Δουλειά σε 130 πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών θα δώσει πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ ως συντονιστής-εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΣΧΕΔίΑ» και προβλέπει τη δημιουργία οκτώ Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ένταξης (ΚΟΙΝΣΕΠ) που πρόκειται να λειτουργήσουν στον νομό Θεσσαλονίκης.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, με στόχο τον αποστιγματισμό και την ισότιμη, πλήρη και ομαλή επανένταξη των πρώην χρηστών ουσιών στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σύμπραξης και συντονιστή του ΟΚΑΝΑ βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Γαζγαλίδη, στις ΚΟΙΝΣΕΠ θα συμμετέχουν 56 άτομα που παρακολουθούν προγράμματα στον ΟΚΑΝΑ και 74 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι οι: «Ανακυκλώνω και επιβιώνω», «Κήπος της Εδέμ», «Θεσσαλονίκη χθες- σήμερα- αύριο», «Αργώ», «Γνώσης Πύλη», «Έκφραση ζωής», «Ιστός» και «Λίκνο». Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ, η απόφαση δημιουργίας τους βασίστηκε «στην κοινωνική οικονομία και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, που αποτελεί πλέον το νέο μοντέλο ανάπτυξης σε τοπικό περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και μονόδρομο αποπεριθωριοποίησης και επανενταξιακής πολιτικής για άτομα ευάλωτων & ειδικών κοινωνικών ομάδων».

Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διοργάνωσε στην παραλία Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκθέσεις κεραμικής, γυαλιού, φωτογραφίας, εικαστικών, εργαστήριο κατασκευής μικρών κρουστών και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ από την πλευρά του, από σήμερα έως την Κυριακή, πραγματοποιεί πολιτιστικό φεστιβάλ στο πάρκο Πολυδώρου, στην 'Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, με συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα.

Πηγή: www.news.gr

8 σχόλια:

  1. Αγαπητε φιλε σε ευχαριστω για την ενημερωση αν και γνωριζω την συγκεκριμενη δραση. επειδη ομως τωρα δεν εχω χρονο να σου εξηγησω τι ακριβως συμβαινει με την ιστορια αυτη θα το κανω αυριο. Να εισαι βεβαιος οτι μολις μαθεις τι ακριβως ''παιζεται'' με την σχεδια θα αναθεωρησεις την αποψη οτι αποτελει ευκαιρια για τα παιδια των μοναδων της θεσσαλονικης η μαλλον καλυτερα ειναι μια ευκαιρια αλλα οχι για ολους και οχι με ισους ορους. Δυστυχως το ΕΚΚΕ θεσσαλονικης δουλευει με το δικο του τροπο και δεν εχουν δικαιωμα να κανουν αιτηση ολοι για να υπαχθουν στην δραση αυτη και αυτο γιατι υπαρχει συγκεκριμενη ''πελατεια'' που εχει αυτο το δικαιωμα. Εκ των πραγματων με μια δικη τους αυθαιρετη ερμηνεια αποκλειουν οσους δεν ειναι αρεστοι στην διευθυντρια του ΕΚΚΕ και μπορουν να το εκμεταλευτουν ανθρωποι που ηταν και ειναι στον στενο της κυκλο. Ο νοων νοειτω.

    Σε ευχαριστω και παλι για την ενημερωση και θα επανελθω συντομα για να σου δειξω και να αποδειξω πως λειτουργουν τα πραγματα αυτα ακομα και σημερα στον ΟΚΑΝΑ.

    Βαλαχάς Δημήτρης
    προεδρος του ΣΙΣΥΦΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ξερω μην ανυσηχεις κι εδω στην Αθηνα τα ιδια γινονται

      Διαγραφή
    2. Στις επομενες 2 εβδομαδες (αν δεν εχουμε εκλογες η προκηρυξη εκλογων) ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα υπαρξουν εξελιξεις σε αυτα τα θεματα που η δυσοσμια τους κοντευει να μας πνιξει. Δεν θελω να φτασω στα ακρα αλλα αν η διοικηση του Ο.ΚΑ.ΝΑ. δεν αλλαξει σταση απεναντι στους θεραπευομενους (ολης της χωρας) δεν μου μενει παρα να ενημερωσω καθε αρμοδιο για αυτα που ορισμενοι νομιζουν οτι μπορουν να συνεχιζουν ανενοχλητοι να πραττουν λες και ειναι ο ΟΚΑΝΑ και τα προγραμματα του το δικο τους το ΤΣΙΦΛΙΚΙ. Αυτα να τα ξεχασουν και να αρχισουν να λειτουργουν συλλογικα και λαμβανοντας σοβαρα υποψιν τους την δικη μας γνωμη και τις δικες μας θεσεις. Αλλωστε αυτα προβλεπονται απο την - Χαρτα δικαιωματων των Εξαρτημενων - που ο ιδιος ο ΟΚΑΝΑ επι προεδριας Μαλλιωρη συνεταξε και τον εχει αποδεχθει και η Ελληνικη πολιτεια. Σας ζαλισα αλλα δεν ειναι οργη αυτο που μου βγαινει (οπως θελουν να λενε οι του ΟΚΑΝΑ) αλλα παραπονο απο 14000 ανθρωπους που τους εχουν εσκεμενα στο περιθωριο και δεν θελουν με κανενα τροπο να τους εκχωρησουν τα δικαιωματα που στην τελικη, μας ανηκουν. Υποσχεση απο εμενα.. Θα αλλαξουμε αυτη την απαραδεκτη κατασταση γιατι το δικιο ειναι με το μερος μας και πλεον δεν φτανει το δακτυλο τους για να κρυβονται απο πισω ανθρωποι που υποτιθεται οτι ασκουν λειτουργημα με μισθους (παλιοτερα) μεχρι και 7000 ευρω μηνιαιως ενω παραλληλα εχουν κοψει τα προνοιακα επιδοματα στο 80% των βαρια τοξικοεξαρτημενων.... Να εισαι καλα και παλι σε ευχαριστουμε για την πολυ καλη δουλεια που κανεις και την εγκυρη ενημερωση που μας προσφερεις.

      Διαγραφή
    3. θα ηθελα να μου στειλεις Χαρτα δικαιωματων των Εξαρτημενων η αν δε μπορεις να μου πεις που μπορω να τη βρω,με ενδιαφερει πολυ,γιατι κι εγω τους τα εχω μαζεμενα θα εχεις δει φανταζομαι αναρτησεις μου προς τους εργαζομενους του ΟΚΑΝΑ

      Διαγραφή
    4. τη βρηκα τη χαρτα δικαιωματων.ειναι απο οτι προλαβα να δω προσφατη του 2014,θα τη διαβασω και θα τοποθετηθω.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. το διεγραψα διοτι δεν χρειαζεται να δουν ολοι το τηλ.σου,το αποθηκευσα οταν μπορεσω καποια στιγμη θα σε παρω να τα πουμε.

      Διαγραφή
  3. οκ τα λεμε αν μπορεις παρε καποια μερα. Να σου εξηγησω τι ακριβως συμβαινει με τις κοινσεπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή