Με δεκαπέντε μέρες καθυστέρηση θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαΐου - Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 23-24 Ιουλίου θα εκταμιευθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το σχετικό κονδύλι ύψους 110-115 εκατ. ευρώ προς τους λογαριασμούς του ΥΠΕΣ και από εκεί και στους δήμους, η οποίοι έχουν την ευθύνη της καταβολή των σχετικών ποσών στους δικαιούχους.
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει 10 -15 μέρες, δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκαπεντάυγουστο.
Σημειώνεται πως η καταβολή των εν λόγω επιδομάτων έπρεπε να είχε γίνει από το α' δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Ωστόσο, αν και υπογράφτηκε η σχετική απόφαση από τον ΥΠΕΣ, κ. Νίκο Βούτση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη λόγω της ασφυκτικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η οικονομία και τα ταμεία του Δημοσίου λόγω της τραπεζικής αργίας που ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου.
Δημήτρης Κατσαγάνης
Για οτιδηποτε νεοτερο θα σας ενημερωσω.

Επισης ενα αλλο καλο ειναι το προγραμμα για ανεργους πρωην χρηστες στην Θεσσαλονικη.
Δουλειά σε 130 πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών θα δώσει πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ ως συντονιστής-εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΣΧΕΔίΑ» και προβλέπει τη δημιουργία οκτώ Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ένταξης (ΚΟΙΝΣΕΠ) που πρόκειται να λειτουργήσουν στον νομό Θεσσαλονίκης.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, με στόχο τον αποστιγματισμό και την ισότιμη, πλήρη και ομαλή επανένταξη των πρώην χρηστών ουσιών στον κοινωνικό ιστό και στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σύμπραξης και συντονιστή του ΟΚΑΝΑ βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Γαζγαλίδη, στις ΚΟΙΝΣΕΠ θα συμμετέχουν 56 άτομα που παρακολουθούν προγράμματα στον ΟΚΑΝΑ και 74 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι οι: «Ανακυκλώνω και επιβιώνω», «Κήπος της Εδέμ», «Θεσσαλονίκη χθες- σήμερα- αύριο», «Αργώ», «Γνώσης Πύλη», «Έκφραση ζωής», «Ιστός» και «Λίκνο». Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ, η απόφαση δημιουργίας τους βασίστηκε «στην κοινωνική οικονομία και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, που αποτελεί πλέον το νέο μοντέλο ανάπτυξης σε τοπικό περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και μονόδρομο αποπεριθωριοποίησης και επανενταξιακής πολιτικής για άτομα ευάλωτων & ειδικών κοινωνικών ομάδων».

Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διοργάνωσε στην παραλία Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκθέσεις κεραμικής, γυαλιού, φωτογραφίας, εικαστικών, εργαστήριο κατασκευής μικρών κρουστών και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ από την πλευρά του, από σήμερα έως την Κυριακή, πραγματοποιεί πολιτιστικό φεστιβάλ στο πάρκο Πολυδώρου, στην 'Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, με συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα.
Πηγή: www.news.gr