NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο ορισμος της εξαρτησης!

Καλημερα,Καλησπερα σας,εχω αναφερθει πολλες φορες στο θεμα της χρησης,ο τιτλος ορισμος της εξαρτησης,ειναι καθαρα απο την δικια μου σκοπια και δεν αντανακλα σε καμμια περιπτωση επιστημονικες ερευνες,αν κι εδω που τα λεμε οι επιστημονες που ασχολουνται με την εξαρτηση απο εμας μαθαινουν,αλλιως δε θα ξεραν τη τυφλα τους,τι ειναι λοιπον η εξαρτηση απο τη χρηση ναρκωτικων?το πρωτο πραγμα που σκεφτεσαι οταν ξυπνησεις και το τελευταιο πριν κοιμηθεις(αν σε παρει υπνος),το να χανεις χρηματα και περιουσια σε χρονο μηδεν,το να λες οτι ψεμα σου κατεβει προκειμενου να εξοικονομεισεις τα χρηματα που χρειαζεσαι,το να κοροιδευεις τους πιο στενους σου ανθρωπους παρα τη θεληση σου,το να απομακρυνεσαι απο ολους κι απο ολα και να μην το καταλαβαινεις,να εξαθλιωνεσαι και να πιστευεις!οτι δεν τρεχει τιποτα,να βρισκεις τα χρηματα,κι αφου τελειωσει αυτη η ταλαιπωρια να ψαξεις να βρεις την ακρη σου(αυτος που θα αγορασεις)να περιμενεις την αναμονη το ποτε θα σε παρει τηλεφωνο η το ποτε θαρθει,μεγαλη μεριδα εξαρτημενων επισης προβαινουν σε κλοπες,μπαινουν φυλακη,να λες θα κοψω εκεινη τη στιγμη πραγματικα το πιστευεις,μολις ομως περασει η επηρρεια και ερθει η πραγματικοτητα να μην μπορεις να το κανεις,γιατι πολυ απλα σε εχει ρουφηξει στο πατο,πολλοι παρομοιαζουν τα ναρκωτικα με μια γυναικα η αντρα(αν ο χρηστης ειναι γυναικα)με μια γυναικα ομως που ποτε δεν μπορεις να της πεις οχι,δεν μπορεις να αντιδρασεις απεναντι της,το κυριοτερο δεν μπορεις να τη διωξεις,εχοντας πλεον 3,5 χρονια στην υποκατασταση βλεποντας πισω βλεπω μονο μαυριλα,πονο,θλιψη,οργη γιατι δεν σταματησα οταν μπορουσα,αληθεια γιατι ενω μπορουσα δεν σταματησα?γιατι το παραμυθι των ναρκωτικων ειναι ετσι φτιαγμενο,προσεγμενο εως την τελευταια του λεπτομερεια,εχει τον τροπο να σε ρουφαει χωρις να το παιρνεις χαμπαρι,και στη τελικη να το γουσταρεις ολο αυτο,γιατι βλεπεις στην αρχη ειναι ενα πειραμα,ενα παιχνιδι,μια αλλη διασταση,μια φυγη προς το απολυτο αγνωστο η την απολυτη γνωση,πραγματι οταν πρωτοανακαλυπτεις τη χρηση εχεις βρει το οχημα που θα σε παει εκει που θελεις,εκει που νομιζεις οτι ανηκεις,σε αλλους κοσμους,σας φαινονται ωραια αυτα?ακουστε λοιπον το ποιο ωραιο,την πραγματικοτητα της χρησης,ουτε σε αλλη διασταση πας ουτε δραπετευεις,αυτοκαταστρεφεσαι,απομακρυνεσαι απο ολους,μενεις τελειως μονος να αναρωτιεσαι τι διαολο εκανα για να περναω ολο αυτο?ερχεται η στιγμη που πεθαινει καποιος φιλος σου απο τη χρηση κι εσυ να ζηλευεις γιατι δεν πεθανες εσυ,Συνεχιζεται.................

ΠΕΜΠΤΟ:ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ?

16 σχόλια:

  1. εινα κόλαση κυριολεκτικά Γιάννη και τη ζήσαμε σε όλο της το μεγαλείο
    αλλά είμαστε απ τους τυχερούς που ξεφύγαμε..
    να κοιτάμε πίσω? ότι κάναμε δεν αλλάζει..
    εντάξει, καμια φορά χρειάζεται για να μη ξεχνιόμαστε..
    Αλλα μέχρι εκεί.
    Τώρα σκέψου τα θετικά.. έχεις γυναίκα κι ένα παιδί!
    έχεις οικογένεια!
    και μια δουλειά να απασχολείσαι..
    πόσοι από εμάς τα έχουν αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιωργο,πολυ σωστα τα λες,αυτο το κειμενο το εγραψα περισσοτερο ως κειμενο αφυπνισης για αυτους που βρισκονται στην αρχη της χρησηςοπου εκει αν θυμασαι καλα ειναι παιχνιδι με τα ανθρωπινα ορια,οπως και για αυτους που σκεφτονται να δοκιμασουν,οσο για τα παλια νομιζω οτι στο ειχα πει,προσπαθω να μην το σκεφτομαι γιατι αν το κανω θα τρελαθω στο τελος,βεβαια δεν ειναι και λιγο αν αναλογιστουμε τι καταστρεψαμε κι αυτο για το τιποτα,επισης να σου πω οτι σκεφτομαι να κανω μια αναρτηση-κοινοποιηση οπου ο καθενας θα μπορει να μας ρωτησει οτι θελει για τη χρηση,αρχη,εξαρτηση,στερητικα,κι οτι αλλο θελουνε,να σου ευχηθω καλο πασχα.

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ καλή ιδέα αυτό που σκέφτηκες και πραγματικά θα είναι χρήσιμη

      Καλή Ανάσταση

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ευχηθώ κι εγώ Καλό Πάσχα σ' εσένα και την οικογένειά σου και να πω (ως "απ' έξω απ' το χορό") ότι τέτοια κείμενα-μαρτυρίες / βιωματικά, είναι και θα είναι πάντα χρήσιμα και ουσιαστικά.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω,Καλο Πασχα Καλη Ανασταση και σε εσενα και την οικογενεια σου.

      Διαγραφή
  4. Έχεις την ευχή μας και τη δύναμή μας! Και να θυμάσαι πως υπάρχουν και εξαρτήσεις αόρατες κι αγιάτρευτες που χωρίζουν οικογένειες και διαλύουν σπίτια και αυτές είναι ο εγωισμός και η κακία. Να είσαι περήφανος γιατί ανοίγεις δρόμο για πολλά άλλα παιδιά και δίνεις παρηγοριά και όλους εμάς τους υπόλοιπους που πενθούμε τον πολύτιμο χρόνο που έχουμε χάσει εξαιτίας άλλων καταστάσεων. Κάνε τον αγώνα σου και θα δεις πως θα σου δώσει ο Θεός πίσω τα χρόνια που έχασες.

    Καλή μας Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ψυχική και σωματική ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη !
    Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη στις καρδιές μας!
    Μη σταματησεις ποτέ τον δικό σου δρόμο προς της ελευθερια και τον αγωνα σου, εχουμε πολύ δυναμη μεσα μας, αρκει να την ανακαλύψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντω σε ολους,λεγοντας,Χρονια Πολλα Χριστος Ανεστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννη χρειάζομαι τη βοήθειά σου.. έστειλα σου μην. στο f/b
    πάνε και δες το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εχω απαντησει,απλως ηθελα να το κοιταξω λιγο,οι απαντησεις που σου εχω στειλει ειναι απο οτι ηξερα εγω κι απο το οτι εμαθα ρωτωντας σημερα καποιους που ειναι εκει.

      Διαγραφή
  9. Γιάννη περιμένω πως και πως την ιδέα που "οπου ο καθενας θα μπορει να μας ρωτησει οτι θελει για τη χρηση,αρχη,εξαρτηση,στερητικα,κι οτι αλλο.."

    Υπάρχει μεγάλη άγνοια και σε οικογένειες όπου κάποιο μέλος της υποφέρει απ την ηρωίνη..
    Γράψε μια καλή εισαγωγή.. και ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηθελα να το βαλω το Σαββατο,αλλα ακομα,παντως μες τη βδομαδα θα το εχω ανεβασει,ελπιζω μονο να μη φαω κραξιμο,καταλαβαινεις θαυπαρξουν καλοθελητες που θα πουν τα δικα τους.

      Διαγραφή
    2. Δε θα εισαι μόνος σου.. κι αν υπάρξουν... καλώς να έρθουν!

      Διαγραφή