NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

Σχετικά με την νεα Κ.Υ.Α. οπου  καταργούνται πλέον οι ανανεώσεις βιβλιάριων ανασφάλιστων η απορίας.
Η συνταγογραφηση φαρμάκων και οι ιατρικές εξετάσεις  θα γίνονται πλέον  με την προσκόμιση του Α.Μ.Κ.Α.
Όπως αναφέρει η νεα κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, παρέχεται πλήρης πρόσβαση σε νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο Δημόσιο Σύστημα και τις παροχές Υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες και σε πολλές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η απόφαση ισχύει από την ημέρα δημοσίευσης, δηλαδή από 04/04/2016 εκτός από τις διατάξεις των άρθρων 6 και 7, που θα ισχύσουν από 01/06/2016, ώστε να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας των πληροφοριακών συστημάτων των συναρμόδιων Υπηρεσιών. Το άρθρο 6 αφορά τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη και το άρθρο 7 στην αρμοδιότητα των Κοινωνικών υπηρεσιών.
Επίσης, σε αυτή την Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται μεταξύ άλλων, η κατάργηση κάθε οικονομικής επιβάρυνσης για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων και των οικονομικά αδύναμων πολιτών σε δημόσιο νοσοκομείο. Όσον αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη οι δικαιούχοι θα μπορούν να απευθύνονται στα ιδιωτικά φαρμακεία με ιατρική συνταγή, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία θα χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, προβλέπεται εξαίρεση από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή πολίτες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, όπως και πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα που φιλοξενούνται σε όλες τις θεραπευτικές δομές των εγκεκριμένων οργανισμών θεραπείας ΚΕΘΕΑ&ΟΚΑΝΑ, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρία 67% και άνω) [άρθρο 6 της ΚΥΑ Αριθ. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4.4.2016)].
Για άτομα με αναπηρία 67% και άνω:
α)Τα εισοδηματικα κριτηρια καθοριζονται ως εξης:Σύνθεση Οικογένειας Ετήσιο εισόδημα Μεμονωμένο άτομο 6.000€ Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο μέλος 7.200€ Οικογένεια με ένα εξαρτώμενο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα μέλη 8.400€ Οικογένεια με δύο εξαρτώμενα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία εξαρτώμενα μέλη 9.600€ Οικογένεια με τρία εξαρτώμενα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη 10.800€ Οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε εξαρτώμενα μέλη 12.000€
β)Επίσης αφορα και άτομα που δεν έχουν αναπηρία αλλα παρακολουθουν προγραμμα:β. άτομα που φιλοξενούνται σε όλες τις θεραπευτικές δομές των εγκεκριμένων οργανισμών θεραπείας του Ν. 4139/2013 ή παρακολουθούνται στους ίδιους οργανι− σμούς ως εξωτερικοί ασθενείς, με την προσκόμιση της βεβαίωσης ή πιστοποιητικού από τον αρμόδιο φορέα που αναπτύσσει τα εν λόγω προγράμματα,
Η συμμετοχή στις περιπτώσεις α)&β) είναι 0% απο τα φαρμακεία,τα ακριβά φάρμακά μονο   Όσον αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη οι δικαιούχοι θα μπορούν να απευθύνονται στα ιδιωτικά φαρμακεία με ιατρική συνταγή, με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους, τα οποία θα χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. 
Τελος οσοι εχουν βιβλιαριο ανασφαλιστου μεχρι τη ληξη του οπως αναφερεταια βιβλιάρια οικονομικά αδυνάτων και ανασφάλιστων και τα πιστοποιητικά κοινωνικής προστασίας που έχουν εκδοθεί μέχρι 04/04/2016 διατηρούνται σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους. Οι κάτοχοί τους δικαιούνται των παροχών της νέας Υπουργικής Απόφασης, χωρίς να θίγονται τα ήδη θεμελιωμένα δικαιώματά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου