NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Παγκοσμια ημερα κατα των ναρκωτικων,αργοπορημενη δημοσιευση!

Καλημερα,Καλησπερα σας,εχουν περασει δυο ημερες απο την παγκοσμια ημερα κατα των ναρκωτικων,σκεφτομουνα τι να γραψω? τι να πω? τοσα χρονια λεμε,λενε και στο βαθος τιποτα,απο που να αρχισω?απο την κοντρα που εχουμε μπει μεταξυ μας στο αν ειναι καλυτερη η υποκατασταση η τα στεγνα προγραμματα,απο την υποχρηματοδοτηση του ΟΚΑΝΑ την οποια πλεον κι εμεις οι ιδιοι βλεπουμε,απο την περιφημη συνταγογραφηση που ακομα να ξεκινησει,απο την κατασταση των μοναδων υποκαταστασης οπου η καθε μοναδα λειτουργει με τους δικους της νομους και κανονες,απο τον μηδενισμο της λιστας που τοσα χρονια μετα ακομα δεν εχουμε δει(μιλαω για την Αθηνα στην υπολοιπη Ελλαδα δεν υπαρχει απο οσο ξερω)απο το κλεισιμο του προγραμματος ασφαλους χρησης που οι επικριτες του βιαστηκαν να χαρακτηρισουν ως προγραμμα διαδοσης χρησης(τοσο βαθια νυχτωμενοι και συντηριτικοι εν ετοι 2015 δεν εχω ξαναδει)απο την ανυπαρξια τοσον ετων του κρατους που αντι να αναλαβει πρωτοβουλιες επανω στο τοσο σοβαρο θεμα της χρησης αφηνει στη μοιρα τους για αλλη μια χρονια τους χρηστες σε αντιθεση με τους εμπορους ναρκωτικων που εχουν μαθει να προσαρμοζονται αυτοματα σε καταστασεις κρισης δημιουργωντας φθηνα και θανατηφορα νεα ναρκωτικα ωστε να μην χασουν ποτε την αναλωσιμη πελατεια τους,απο τον απλο κοσμο που μεχρι να χτυπησει και την δικια του πορτα ο εφιαλτης ξερει πολυ ευκολα να κατακρινει και να ριχνει στο καιαδα τους εξαθλιωμενους χρηστες κατηγορωντας τους σχεδον για ολα τα δεινα,απο την γνωμη των διαφορων επιστημονων,γιατρων που επιτιθενται με τεραστια ευκολια κατα της υποκαταστασης,πως ομως να μην επιτιθενται οταν μια μικρη ελπιζω μεριδα εργαζομενων του ΟΚΑΝΑ ειναι οι μεγαλυτεροι πολεμιοι της υποκαταστασης,αυτο που δεν καταλαβαινω η μαλλον κανω πως δεν καταλαβαινω,αφου ειναι κατα της υποκαταστασης γιατι εργαζονται εκει?ειναι φανερη η απαντηση απλα για να πληρωνονται,ειναι οι ιδιοι ανθρωποι που εφτασαν τον Οκανα στα σημερινα του χαλια,ειναι αυτοι που φωναζουν τα τελευταια χρονια για την υποχρηματοδοτηση βαζοντας εμας στη μεση λεγοντας οτι νοιαζονται για εμας,τα προηγουμενα χρονια ομως δεν τους ειδα να φωναζουν και να ενδιαφερονται τοσο για τους θεραπευομενους,τελευταιο βαζω εμας τους θεραπευομενους,φερουμε ευθυνη για τον πολεμο που δεχεται η υποκατασταση στη χωρα μας?φερουμε κι αυτο σηκωνει πολυ συζητηση αλλα την μικροτερη απο ολους τους αλλους.Καλη σας μερα.atgiannisns@

9 σχόλια:

  1. “μια μικρη μεριδα εργαζομενων του ΟΚΑΝΑ ειναι οι μεγαλυτεροι πολεμιοι της υποκαταστασης. ειναι οι ιδιοι ανθρωποι που εφτασαν τον Οκανα στα σημερινα του χαλια”

    μια αναλυτικοτερη εξήγηση;;;;;; θα ηταν χρησιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν θελετε αναλυτικοτερη εξηγηση διαβαστε την εκθεση του επιθεωρητη δημοσιας διοικησης,για τα χαλια του οκανα,οσο για το αν καποιοι ειναι πολεμιοι της υποκαταστασης ειναι αυτοι που γνωριζετε πολυ καλα ποιοι ειναι!

      Διαγραφή
    2. προφανως θεωρειται οτι ειναι αναιτια επιθεση,οποτε ας ξεκαθαρισω οσο μπορω,προσωπικα εχω γνωρισει και γνωριζω εργαζομενους του οκανα οι οποιοι θεωρω οτι δινουν τον καλυτερο τους εαυτο απεναντι στους θεραπευομενους,δεν θελω να μπω στη διαδικασια να αναφερθω ονομαστικα διοτι και θα ξεχνουσα καποιους και λαθος το θεωρω,θα αναφερθω ομως στον πρωην θεραπευτη μου που ειχα στη μοναδα του πειραια,οπου χωρις την πολυτιμη βοηθεια του πιστευω οτι δεν θα ειχα καταφερει οτι τελος παντων εχω καταφερει,δεν ακυρωνω τη συνεργασια που εχω με την νυν θεραπευτρια μου παρολο που θεωρω οτι απεχουμε πολυ στο να εχουμε μια κοινη γλωσσα συνενοησης δεν θα παραλειψω ομως να πω στο οτι πολλες απο τις συμβουλες που μου εχει δωσει κατα καιρους και μεσα απο τις συνεδριες τις χρησιμοποιησα οταν χρειαστηκε,τωρα στα περι αναλυτικοτερης εξηγησης δεν ειμαι εγω αυτος που θα απαντησει,την απαντηση την εχουν οι ιδιοι οι εργαζομενοι.atgiannisns@Υ.Σ. δεν αναφερθηκα στον ψυχιατρο της μοναδας που παρ'ολες τις εντασεις που μπορει να εχουμε πιστευω οτι τουλαχιστον ειναι ευθυς.

      Διαγραφή
  2. δεν γνωριζω για τη μοναδα σας,τους θεραπευτες σας, το γιατρο σας, αλλες μοναδες. δεν καταλαβα αν γραφετε το σχολιο περι εργαζομενων του οκανα που τον εφτασαν στα χαλια του τα σημερινα, βαση της εμπειριας σας απο θεραπευτες. ο επιθεωρητης δημοσιας διοικησης εγραψε για οικονομικα σκανδαλα (αλλο θεμα αν αποδειχτηκαν ή όχι, αν κάποια ειναι ή όχι υπο δικαστικη διερευνηση). σε ποιο χαλι αναφερεστε; των θεραπευτικων υπηρεσιων; ή το οικονομικό; βεβαιως, το δευτερο μπορει να εφερε και το πρωτο. αλλά εξηγειστε μας τη δικη σας σκεψη. το οικονομικο χαλι του οκανα οφειλεται στους μισθους που επαιρναν ολοι οι εργαζομενοι; στους μισθους που επαιρνε μια μικρη μεριδα εργαζομενων; στα οικονομικα σκανδαλα κάποιων άλλων μεσα στον οκανα; τι; ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλιστα πολλες ερωτησεις,κατ'αρχην να σας πω οτι χαιρομαι να μιλαω με ευγενεις ανθρωπους,λοιπον η εκθεση του επιθεωρητη δεν αναφερεται μονο σε οικονομικα σκανδαλα αλλα και σε πλασματικες υπερωριες οπως επισης σε ενα σκελος της εκθεσης του αναφερεται εμεσως οτι πολλοι απο τους εργαζομενους δεν ξερουν τη δουλεια τους,2ον θελετε να σας εξηγησω με τη δικη μου σκεψη,ενα παραδειγμα λοιπον στην διοικηση εργαζονται δεν ξερω κι εγω ποσα ατομα εκ των οποιων καποιοι παιρνουν πολυ παχυλους μισθους ακομα και σημερα,ολοι αυτοι λοιπον που καμμια σχεση δεν εχουν με τις μοναδες και συνεπως με την υποκατασταση θα μπορουσαν οχι να απολυθουν αλλα να πανε σε θεσεις που χρειαζονται,το οτι δεν εχουν καμμια σχεση με την υποκατασταση δεν αναιρει το οτι εργαζομενοι των μοναδων(καποιοι ειναι κατα της υποκαταστασης),οσο για το αν τα οικονομικα σκανδαλα του οκανα απο εξωγενεις παραγοντες εφτασαν την κατασταση εδω που ειναι δεν μπορω να το ξερω,μου γραφετε αν φταινε οι μισθοι ολων των εργαζομενων θα σας απαντησω ΝΑΙ γιατι παιρνανε μισθους πολυ παραπανω απο τον υπολοιπο δημοσιο τομεα,διοτι δουλεουν πολυ λιγοτερες ωρες απο τους υπολοιπους,διοτι εχουν πολυ περισσοτερα προνομια,και τελος γιατι οταν ξεκινησε το θεμα της διαθεσιμοτητας θυμαμαι στην πρην μοναδα του πειραια εργαζομενους να τσακωνονται για το ποιος δουλευει περισσοτερο απο τον αλλον.atgiannisns@

      Διαγραφή
    2. εκτος αυτου και θα το γνωριζετε πιστευω,οι μοναδες κλεινουν 11-30 με 13-00 τις καθημερινες ταχα μου να κανουν ομαδα οαταν ολοι ξερουμε οτι ομαδες πλεον κανουν που και που και μαλιστα με συνοπτικες διαδικασιες,οταν στις μοναδες εργαζονται ανθρωποι οι οποιοι δεν ξερουμε καν με τι ειδικοτητα βρισκονται μεσα στις μοναδες,

      Διαγραφή
    3. σε καμμια περιπτωση ομως δεν θα ηθελα να υποβαθμισω εργαζομενους που πραγματικα πιστεουν στο λειτουργημα τους,δυστυχως ομως μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα,και στην περιπτωση του ΟΚΑΝΑ θα πρεπει να καουν,εφοσον ο ΟΚΑΝΑ ξεκινησε τη λειτουργεια πολυ αργοτερα απο τις υπολοιπες χωρες και στην πορεια εχασε τη μπαλα που ειναι η μειωση της βλαβης ειναι πλεον ωρα να μπουμε σε ενα νεο μοντελο υποκαταστασης,ειναι κατι που σηκωνει πολυ συζητηση και δεν μπορω να το αναλυσω τωρα.Καλη σας μερα.

      Διαγραφή
  3. το κατα δυναμη
    Καλησπέρα Γιάννη,ειχα δει την ανάρτηση σου,αλλά δε την ειχα διαβάσει..
    Μόνο τον τίτλο..

    "Αλλη μια "ημέρα κατά των ναρκωτικών"είναι πόλεμος κι ένα σωρό άλλα κουραφέξαλα της ψευτοκουλτούρας.Τι σημαίνει για μας άραγε αυτή η μέρα....
    Μήπως θα πρέπει να μας θυμίζει λίγο ότι τα ναρκωτικά
    μας φέραν σ'αυτή την κατάσταση κι αν...κι αν λέω,δεν είμαστε εμείς οι πρώτοι εχθροί τους...
    οι πρώτοι πολέμιοι τότε ποιοι?" είχα γράψει μεταξύ άλλων πέρσι.
    Ξανα μπαινοντας σήμερα το διαβασα και θα ηθελα αν μου επιτρέπεις να τοποθετηθώ κι εγω.
    Ο ΟΚΑΝΑ ήταν στο στόχαστρο των ηγεσιων του Υπουργειου Υγείας από την αρχή .
    Η χρόνια υποβάθμισή του,(οπως άλλωστε και καθε δημοσιας υγειονομικής υπηρεσίας) με σκοπο την μερική ή και ολική ακόμη ιδιωτικοποιηση των υπηρεσιών του,
    εκφράζονται κάθε έτος σε συνέδρια εδώ και χρόνια.
    Είναι γνωστό ότι γύρω από τα υποκατάστατα, παίζονται μεγάλα συμφέροντα
    από ισχυρές πολυεθνικές επιχειρήσεις.
    Κάποιοι εργαζομενοι του ΟΚΑΝΑ ειναι οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της υποκαταστάσης..
    Μου θύμισε τις θέσεις γνωστού "αριστερου" κομματος (ΚΚΕ) για την υποκατάσταση και σκεφτηκα μήπως επρόκειτο για μελη του κόμματος.. λέω τωρα,δε ξέρω.

    Διερωτάται ο ανωνυμος σχολιαστής για το χαλι..
    Οσον αφορά τα οικονομικό χάλι του οργανισμού δε νομιζω οτι εχει σχέση με τους εργαζόμενους,ειναι θεμα κεντρικής διοίκησης.. θελω να πω οτι οσο και υψηλούς μισθούς να έπαιρναν κάποιοι,η πλασματικές εφημερίες, "φουσκωμένοι" λογαριασμοί κινητών, αλλά και υπερτιμολογήσεις υλικών...δε δικαιολογείται η υπολειτουργια του οργανισμού.
    Καθε τρεις και λιγο κυκλοφορουν φημες..(θα κλεισει, δε θα κλεισει)
    Ειναι γνωστο οτι ακόμη κι η μισθοδοσία των εργαζομενων καθυστερείτε,να μην αναφερω τις περικοπές στους μισθούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τη μισθοδοσια των εργαζομενων για να ειμαι δικαιος,η μισθοδοσια τους του ιουνιου δεν ηταν εξασφαλισμενη(δεν ξερω αν πληρωθηκαν),ετσι κι αλλιως ομως ειναι καποιοι μηνες απληρωτοι, ενα παλι καινουργιο φρουτο της διοικησης ειναι να προσλαμβανει γιατρους με μπλοκακι χωρις εργασιακα & συνταξιοδοτικα δικαιωματα,να τα λεμε κι αυτα.

      Διαγραφή