NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Βαγγελης Γιακουμακης,αλλος ενας!

Καλημερα,Καλησπερα σας,τον τελευταιο καιρο και με αφορμη την υποθεση Βαγγελη Γιακουμακη ξαναβαλαμε παλι τον σχολικο εκφοβισμο η το λεγομενο bullying,εγω υπηρξα οχι θυτης αλλα κατι χειροτερο θεατης,λεω χειροτερο γιατι ετσι πιστευω,οταν ομως εβλεπα οτι η κατασταση αγριευε τοτε ειχα την πολυτελεια να μπω στη μεση και να το σταματησω,λεω πολυτελεια διοτι δεν ειχα τον φοβο το οτι αν υπερασπιστω τον αλλον θα βρεθω εγω στη θεση του,κι αυτο επειδη δεν τους επαιρνε,οι υπολποποι ομως απλως παρακολουθουσαν γιατι φοβοντουσαν αυτο που προανεφερα μην βρεθουν στη θεση του θυματος,μιλαω για μια εποχη στη δεκαετια του 90s περιπου,τοτε το  bullying ναι υπηρχε,οχι ομως οπως στη σημερινη εποχη οπου το διαδικτυο αγριεψε πολυ περισσοτερο την κατασταση,ενα ακομα θυμα του bullying αυτοκτονησε οπως μεχρις στιγμης δειχνουν τα πραγματα(μεχρι να ανακοινωσει ο ιατροδικαστης),και λεω ενα ακομα γιατι υπαρχουν πολλα θυματα,μην ξεχναμε και τις αυτοκτονιες που γινοντουσαν στον Ελληνικο Στρατο,θα ασχοληθουν τα μεσα για καποιες μερες και μετα θα ξεχαστει,οπως κι η υποθεση του μικρου Αλεξ απο τη Βεροια,το  bullying ξεκιναει και μαλιστα στην πιο αγρια μορφη του απο το δημοτικο,κι αναρωτιεμαι οι δασκαλοι δε φερουν ευθυνη η μαλλον το κρατος το οποιο θα πρεπει να εκπαιδευση τους εκπαιδευτικους πανω σε αυτο το πολυ μεγαλο θεμα,υπαρχουν ανθρωποι που κουβαλανε αυτα τα τραυματα ολη τους τη ζωη,ο Βαγγελης αν αποδειχτει κι επισημα αυτοκτονησε,οι ηθικοι αυτουργοι θα πληρωσουν?αν δεν κανω λαθος στον ποινικο κωδικα πρεπει να υπαρχει το αδικημα της εξωθησης σε αυτοκτονια,ειδαμε ομως οτι κι ο ιδιος δεν ειχε μιλησει στους γονεις του ειναι ενα σοβαρο θεμα κι αυτο,το να μπορουμε να κανουμε τα παιδια μας να μας εμπιστευονται,οπως και να κανυμε τα νεα παιδια να μιλανε απο τη θεση του θεατη πριν να ειναι αργα,θα μπορουσα να γραφω για ωρες για ενα τοσο σημαντικο ζητημα,το θεμα ειναι ποτε θα αλλξουμε μυαλα νοοτροπια και κουλτουρα ξεκινωντας πρωτα μεσα απο την οικογενεια,και λεω οικογενεια γιατι δεν ειναι λιγοι οι γονεις των παιδιων που ειναι θυτες στο να λενε αντρας ειναι ετσι τονε θελω,αν ηταν θυμα θα λεγατε το ιδιο?κλεινω με μια ευχη που μακαρι να βγει,πρωτον μην το ξεχασουμε σε δεκα μερες ενα μηνα μεχρις να ακουσουμε το επομενο,οι εκπαιδευτικοι να αναλαβουν πρωτοβουλιες στο πως μπορουν να επιμορφωθουν πανω στο  bullying και τα παραγωγα του,και τελος μακαρι να ειναι το τελευταιο θυμα ενος πολεμου που διαρκει σχεδον πανω απο 100 χρονια,Βαγγελη σου ευχομαι στο τελευταιο σου αυτο ταξιδι να βρεις την γαληνη που τοσο ηθελες κι αναζητουσες.atgiannisns@

                           ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!

7 σχόλια:

  1. Αυτό που είπες για την ποινικοποίηση της εξώθησης σε αυτοκτονία αν γίνει με σωστό τρόπο θα είναι τεράστια πρόοδος για την κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει ηδη τετοιο νομικο πλαισιο,ειναι ομως πολυ δυσκολο να σταθει στο δικαστηριο,μια ιδεα θα ηταν η προσεκτικη ομως ποινικοποιηση του εκφοβισμου με βαθμιδες αυστηροτητας,δεδομενου οτι απο το δημοτικο εως και τον στρατο εχουμε να κανουμε με ανηλικους,οποτε θα πρεπει να μελετηθει παρα πολυ προσεκτικα,εγειρεται βεβαια και θεμα του κατα ποσο φερουν ευθυνη οι οικογενειες,κι εδω ομως θα πρεπει να υπαρξει σοβαρη νομοθετικη παρεμβαση ωστε να μην πληρωσουν οικογενειες που η ευθυνη τους ειναι αμελητεα,στο συνολο ειναι μια πολυ δυσκολη υποθεση αλλα θα πρεπει να δοθει λυση,γιατι εως ποτε θα θρηνουμε θυματα.

      Διαγραφή
  2. H εξουσία βίας και πόνου ήταν ιδιαίτερα έντονη.. πρέπει να ήταν ιδιαίτερη έντονη
    και συνεχής.. η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ κακοήθης συμπεριφορά τους με σκοπό να πληγεί η αξιοπρέπειά του και ικανοποιήσουν τα αρρωστημένες ορέξεις τους τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.. Αυτοί είναι οι αυτουργοί του θανατου του Βαγγέλη,και κανεις απ τους συμφοιτητές του δεν είναι άμοιρος ευθυνών,γιατί ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΑΝ αυτο που περνούσε ο Βαγγελης Γιακουμακης. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ τουλαχιστον ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ
    Το θύμα ευαίσθητο και ευάλωτο παιδί, το βασανίζανε, το διαπομπεύανε, το ξεφτιλίζανε κια το εξώθησαν στον θάνατο μετά από την ψυχοσωματική βία που κατ επαναληψη υποστοταν.

    Οι θύτες προκειται για θρασύδειλα άτομα που είχαν και έχουν πολιτικές πλάτες όπως αυτων του Βαλυράκη & Μαρκογιαννάκη, που έχουν κάνει τις πλάτες και σε εμπόρους ναρκωτικών.. (τι να λέμε τωρα! ειναι γνωστά αυτα) Δε μου κάνει εντυπωση που όλοι οι μάρτυρες μιλάνε με γενικότητες και δεν καταθέτουν ευθέως εναντίον των βασανιστών με τέτοιες πλάτες που έχουν οι βασανιστές,αυτο που μου έκανε εντύπωση ειναι το ότι δε βρέθηκε ούτε ένας που να έχει τα ψυχικά αρχίδια.. όχι να καταθέση..
    αλλά να υπερασπιστή τον Βαγγέλη όσο ήταν στη ζωή.
    ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τη σιωπή και την αδιαφορία γινόμαστε συνένοχοι.
    Απέναντι σε ανθρωπάρια που δεν έμαθαν το σεβασμό και έχουν καβατζες κάποιους βουλευτές εκλεγμένους απo πολίτες που έχουν γλώσσα μόνο για γλύψιμο, που κάνουν πλάτες σε εμπορους ναρκωτικών ακόμα. τα έχω πάρει στο κρανίο γιατί κι εγω μικρός στο δημοτικό είχα πέσει θύμα τέτοιας συμπεριφοράς.. ειχα όμως άλλη αντίδραση.. άκου και δες ένα βίντεο που έφτιαξε ένας άγνωστος προς τον Βαγγέλη : https://www.youtube.com/watch?v=O2LSoqZ-PvQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καβατζες των βουλευτων οπως αναφερεις πραγματι υπαρχουν,ειδικα στην περιφερεια οι βουλευτες εχουν αυξημενη ενασχοληση πελατειακου κρατους(το λεω οσο πιο κομψα γινεται)το ποσο θρασυδειλοι ειναι αυτο πλεον το ξερουμε ολοι.Το βιντεο νομιζω οτι το ειδα,θα το δω ομως μη τυχον κι ειναι αλλο.

      Διαγραφή
  4. Kαλημερα φιλε μου!
    Το κειμενο και η προταση σου αν θες με βρισκει απολυτως συμφωνη! το ιδιο πιστευω και εγω οτι πρεπει να γινει! Η κοινωνια μπορει να γινει καλυτερη και πιο ανθρωπινη ετσι! Μακαρι να μην υπαρξουν αλλα θυματα! Μακαρι ολοι να μιλανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μονο να μιλανε αλλα να υπαρξει και ειδικη εκπαιδευση των Δασκαλων,Καθηγητων,πανω σε τετοια θεματα,ειναι πλεον καιρος/Κι απο εμενα την Καλημερα μου.

      Διαγραφή